Hem » Nyheter » Förlänger och utökar samarbetet med Vita Hästen

Förlänger och utökar samarbetet med Vita Hästen

Stjärnkliniken får fortsatt förtroende att ansvara för de medicinska insatserna för Vita Hästens A-lag ytterligare två säsonger. Ett förtroende som har utökats till insatser på ungdomssidan där önskan är att skapa fler idrottare som är rustade på rätt sätt från början för att lyckas!

-Vi har jobbat med Stjärnkliniken under tre år nu och det är ett mycket väl fungerande samarbete. Stjärnkliniken och dess kompetenta terapeuter är en viktig del i Vita Hästens Medicalteam där de ser till att vi har hela och välfungerande spelare men också en engagerad samarbetspartner i form av deltagande i våra nätverk och andra aktiviteter, säger Vita Hästens klubbchef, Dan Björkman.

Samarbetet på A-lagssidan ser i stort ut så att Stjärnkliniken behandlar och förebygger skador men också diagnostiserar och behandlar/rehabiliterar akuta skador som uppkommer. Flera tillfällen i veckan finns deras naprapater på plats i samband med träning men också på matchdagar och vissa borta turnéer. Stjärnkliniken har i sina mål en tydlig strategi kring hur man vill bidra till svensk barn- och ungdomsidrott och utökar därför samarbetet från att enbart gälla A-lagsverksamhet till att även bistå med insatser i Vita Hästens ungdomsverksamhet samt utbildning för föreningens ungdomsledare. Dan Björkman fortsätter,

-Vi ser att Stjärnkliniken är en viktig del i vår fortsatta utveckling och ambition, dels kring det sportsliga vad gäller vårt A-lag, men också kring föreningen som helhet och det arbete vi bedriver i ungdoms och juniorverksamheten. Därför är det också extra roligt att vi i det nya samarbetet även får möjlighet att använda Stjärnkliniken för utbildning till ungdomsspelare vid våra camper men också för utbildning mot våra fantastiska ideella ledare i ungdomsverksamheten.

-Detta utökade samarbete är viktigt för oss då vi vill bidra till barn och ungdomsidrotten, det är där det börjar, säger Markus Hast VD på Stjärnkliniken och Dan Björkman fortsätter,
-Känslan är att vi kan lyfta varandra och dra ännu större nytta av varandra – vi ser fram mot två spännande år framåt!