Hem » Nyheter » Ett välfungerande samarbete inom toppidrotten

Ett välfungerande samarbete inom toppidrotten

I slutet av 2018 inledde LFC ett samarbete med Stjärnkliniken och sedan dess är Stjärnkliniken en del av LFC:s medicinska team.

Det är Frida Bylinder, idrottsfysiolog, tillsammans med Franck Lafuma, fysioterapeut som sköter samarbetet ute på fältet.

LFC har träning fem dagar i veckan och varannan träning är Frida med på och varannan Franck samt så är båda med på alla matcher. Deras uppgift är att se till att spelarna är pigga och krya. De jobbar bland annat med förberedelseträning, skadeförebyg­gande åtgärder och individuella träningsupplägg för att anpas­sa träningen så mycket som möjligt efter varje individ.

Samarbetet har fungerat utmärkt och båda parterna är väldigt nöjda. Även spelarna har nämnt att vi arbetar väldigt professionellt. Vi jobbar i ett litet tränarteam där vi hela tiden strävar efter all skapa ett klimat runt spelarna som gör att de bara behöver koncentrera sig på att bli så bra fotbollsspelare som möjligt, säger Frida och fortsätter,

Behöver vi hjälp backar de andra kompetenserna hos Stjärnkliniken upp oss, det känns väldigt tryggt.

När detta skrivs är flera av LFC:s spelare iväg på fotbolls-VM och imorgon, onsdag, är det semifinal mot Nederländerna! Lagets prestation de senaste matcherna har varit utan dess like, heja Sverige!