Föreläsningar

Vi erbjuder föreläsningar och workshops inom alla områden vi verkar inom. Vi kan ge inspirerande kost- och hälsorådgivningar, lära dig mer om hur du ska träna för att må bra, du kan få lära dig mer om idrottspsykologi – något som kan hjälpa dig och ditt företag till att ta guld. Vi utför föreläsningarna både i Sverige och utomlands. De flesta av våra föreläsningar och workshops kan även genomföras digitalt. Hör gärna av dig till oss för mer specifika önskemål!

Nedan kan du läsa några av de föreläsningar och workshops som vi erbjuder!

 

”Inspirationsföreläsning – Hälsa & Livsstil”

Föreläsare: Sanna Dahlström, Dipl. hälsocoach, Cert. massageterapeut
Vi pratar om kost, träning, stress, återhämtning och motivationspsykologi och syftet är att deltagaren skall känna sig motiverad och inspirerad att leva mer hälsosamt. Praktiska tips och knep utlovas.

Välj mellan en längre föreläsning eller föreläsningsserie uppdelat i 4 delar (30 min/tillfälle) 

 

”Föreläsning om Stress & Återhämtning”

Föreläsare: Sanna Dahlström, Dipl. hälsocoach, Cert. massageterapeut
Stress är idag ett utbrett problem i vårt samhälle. Men hur kan vi göra för att hantera stressiga situationer? När blir stressen farlig för oss? Och vilka tecken bör vi vara observanta på?

Ges som 1h föreläsning eller 2x 30min/tillfälle

 

”Träningslära i teorin och i praktiken”

Föreläsare: Sanna Dahlström, Dipl. hälsocoach, Cert. Massageterapeut
Workshopen består av två delar:

  • Första delen är utgörs av en föreläsning där vi behandlar grundläggande träningslära. Vad räknas som träning? Hur ofta bör man träna och vad är den bästa träningsformen?
  • sedan genomför vi ett träningspass som är anpassat efter gruppens önskemål och status, exempelvis rörlighetsträning, funktionell styrketräning eller konditionsinriktad träning.

Tidsåtgång: 90min – 2h

 

”Balans i livet – Prestera på livets alla arenor”

Föreläsare: Frida Bylinder, Idrottsfysiolog och Samtalsterapeut
I denna föreläsning ges tips och råd kring hur du som människa kan hantera förväntningar och krav och samtidigt ge en förståelse för hur dessa påverkar dig och din kropp. Ökad medvetenhet blandat med praktiska tips utlovas. Föreläsningen inleds med information om stress i vår vardag. Vad händer i vår hjärna och kropp vid långvarig stress? Hur kan vi förebygga och rehabilitera stressrelaterad ohälsa? Vilket är ditt respektives arbetsgivarens ansvar och vad är farlig stress? Detta och mycket mer går vår expert Frida Bylinder, idrottsfysiolog och samtalsterapeut igenom. Allt för att få ökad kunskap, tips på övningar och bra verktyg att ha med sig i vardagen framåt.

Tidsåtgång: 2h

 

”Att leda sig själv – ditt självledarskap!”

Föreläsare: Frida Bylinder, Idrottsfysiolog och Samtalsterapeut
Denna föreläsning riktar sig till dig som vill utvecklas och stärkas. Att vara sin egen ledare kan vara svårt men också väldigt lätt. Hur agerar du i situationer, vad tänker och känner du? Det finns säkert flera anledningar till varför du gör som du gör, men frågan är vad mår du bäst av. Att veta sina styrkor och de delar som behövs utvecklas gör att ditt självledarskap blir enklare. Här ges möjligheten att lära känna dig själv ytterligare samt att utvecklas. Föreläsningen har en akademisk grund, hämtad från metoderna kognitiv beteende terapi (KBT) och acceptance commitment therapy (ACT). Vår samtalsterapeut Frida Bylinder ger dig denna inspirerande och motiverande föreläsning.

Tidsåtgång: från 1,5h 

 


”Laget före jaget”

Föreläsare: Frida Bylinder, Idrottsfysiolog och Samtalsterapeut
Föreläsningens syfte är att belysa gruppens funktion och effektivitet. Laget före jaget riktar sig mot en grupp som har eller kan få utmaningar i samarbete och kommunikation. När en grupp ställs inför utmaningar, finns oftast strategier för att lösa dessa. Ibland kan strategierna ha en mer kortsiktig syn än en långsiktig och hållbar. Vår samtalsterapeut Frida Bylinder, arbetar med gruppens dynamik, individerna i gruppen och acceptansen till nuläget. Här ges kunskap om nulägesanalys och nylägesanalys, hur du som individ i en grupp kan tänka och ni som grupp arbeta för att vara effektiva och må bra. Begrepp som grupprocess, konflikthantering, åsiktsmaskin kommer att behandlas.

Tidsåtgång: från 1,5h 

 

”Tre Kronors väg till VM guld, ur naprapatens synvinkel”

Föreläsare: Markus Hast, VD och Leg. naprapat
Detta är en inspirerande föreläsning där du får inblick i hur Stjärnkliniken tänker och en naprapats syn på varför Tre kronor tagit 2 raka VM guld. Här diskuteras målsättning, organisation, ledarskap, delaktighet och teamwork.

Tidsåtgång: 45-90min 

 

“Kostföreläsning – Vad är en hälsosam kosthållning?”

Föreläsare: Carina Porath, Cert. massageterapeut, Lic. personlig tränare, Cert. MammaMage-tränare
En föreläsning om: Hur ska jag äta för att må bra och hålla mig frisk? Hur påverkas prestationen på jobbet och fritiden av vad jag äter? Hur man kan tänka kring träning och kost, sätta upp målsättningen. Hur psykisk ohälsa och stress påverkas av kosten.

 Föreläsningen bygger på den senaste forskningen ni får även konkreta råd som ges inom de olika områdena. Observera att kostrådgivning och föreläsning i ämnet räknas som en personalvårdsförmån och är därmed avdragsgillt. Undersökningar har visat att goda kostvanor leder till friskare och effektivare personal.

Tidsåtgång: ca 40min, grupper på max 20 personer

 

”Motivation och Hälsobeteende”

Föreläsare: Sanna Dahlström, Dipl. hälsocoach, Cert. massageterapeut
Föreläsningens syfte är att ge deltagarna kunskap och förståelse för hur vår hjärna fungerar vid livsstilsförändringar eller annat typ av målarbete. Vi går igenom motivationsbegreppet, strategiskt målarbete, praktiska verktyg för motivationsarbete mm. Kan även vävas samman med ovanstående föreläsningar i en föreläsningsföljetång.

Tidsåtgång: ca 30min 

 

Digital ”kontors-gympa”

Föreläsare: Sanna Dahlström, Dipl. hälsocoach, Cert. massageterapeut
Rörelsepauser är viktigt! Undvik att stelna till och drabbas av smärta i rörelseapparaten. Vi håller i taktpinnen och visar enkla övningar som ni enkelt kan göra vid era arbetsplatser.

Ett tillfälle eller flera (ca 15min/tillfälle)

 

”Hemmaträningspass”

Sanna Dahlström, Dipl. hälsocoach, Cert. massageterapeut
Att träna hemma är både enkelt och roligt, speciellt med oss! Vi utlovar svettiga träningspass som alla kan genomföra, oavsett förutsättningar. Vi jobbar med egen kroppsvikt och redskap som alla har hemma – tex en stol, vattenflaska och skohorn.

Ett tillfälle eller flera (30min/tillfälle)

 

Workshop “Hälsosamt, enkelt och snabbt”

Föreläsare: Sanna Dahlström, Dipl. hälsocoach, Cert. massageterapeut
En workshop på temat kost med två delar: 

  • En inledande föreläsning med grundläggande genomgång av våra näringsämnen, måltidsplanering, hungersystemet mm.
  • Samt en praktisk del – matlagning

Syftet är att uppmuntra deltagarna till hälsosam kosthållning. Svårighetsgrad anpassas efter gruppen. Aktiviteten är även främjande för gruppens teambuilding.  

Tidsåtgång: 2-3h 

 

Ergonomi-workshop

Föreläsare: Leg. Sjukgymnast, Fysioterapeut, Naprapat, Kiropraktor eller Dipl. Massgeterapeut
Föreläsning blandat med praktiska inslag kring arbetsmiljö och ergonomi.  Föreläsningen bygger på teoretiska grunder och utformas efter den typ av belastning som gruppen utsätts för. Deltagarna ska få en förståelse för grunderna i hur människokroppen fungerar och reagerar beroende på hur vi sitter eller står på våra arbeten. Deltagarna får en grund i ergonomi och belastning och också tips och råd i hur man på ett enkelt sätt kan förebygga värk och skada i sitt dagliga arbete. 

Tidsåtgång: 1,5h