Föreläsning och Workshop

Vi erbjuder föreläsningar och workshops inom alla områden vi verkar inom. Vi kan ge inspirerande kost- och hälsorådgivningar, lära dig mer om hur du ska träna för att må bra, du kan få lära dig mer om idrottspsykologi – något som kan hjälpa dig och ditt företag till att ta guld. Vi utför föreläsningarna både i Sverige och utomlands. Hör gärna av dig till oss för mer specifika önskemål!

Nedan kan du läsa några av de föreläsningar och workshops som vi erbjuder!

Förutsättningar för att ta Guld

Föreläsningar

 

”Tre Kronors väg till VM guld, ur naprapatens synvinkel”

Markus Hast, VD och Leg. naprapat
Detta är en inspirerande föreläsning där du får inblick i hur Stjärnkliniken tänker och en naprapats syn på varför Tre kronor tagit 2 raka VM guld. Här diskuteras målsättning, organisation, ledarskap, delaktighet och teamwork.

 

Workshops

Kost- och hälsorådgivning

Föreläsningar

 

“Stress och återhämtning”

Sanna Dahlström, Dipl. hälsocoach, Cert. massageterapeut
En föreläsning om stress och återhämtning. Vi går igenom begreppet stress, hur kroppen och hjärnan reagerar, varningssignaler samt modeller för stresshantering. Målet är att deltagarna skall öka sin kunskap om samt få verktyg till hur de kan agera i stressade situationer. 

 

“Hälsopyramiden”

Sanna Dahlström, Dipl. hälsocoach, Cert. massageterapeut En föreläsning om de tre komponenterna som ligger till grund för en hälsosam livsstil: kost/träning/återhämtning.  Praktiska råd och tips vävs in. Målet med föreläsningen är att ni skall känna sig inspirerade till att leva mer hälsosamt. Kan även ges som mer fördjupad variant – flera kurstillfällen med fokus på enskild kategori vid varje omgång.

 

“Motivation och Hälsobeteende”

Sanna Dahlström, Dipl. hälsocoach, Cert. massageterapeut
Föreläsningens syfte är att ge deltagarna kunskap och förståelse för hur vår hjärna fungerar vid livsstilsförändringar eller annat typ av målarbete. Sanna går igenom Motivationsbegreppet, strategiskt målarbete, praktiska verktyg för motivationsarbete mm. Kan även vävas samman med ovanstående föreläsning i en föreläsningstång.

 

Workshops

 

“Hälsosam snabblagad kost”

Sanna Dahlström, Dipl. hälsocoach, Cert. massageterapeut
En workshop med två delar: en del föreläsning (grundläggande genomgång av näringsämnena, måltidsplanering, hungersystemet mm) samt en praktisk del – matlagning. Kan även ges som kurs i flera tillfällen med ovanstående olika måltidsfokus. Även bra i teambuildingsyfte. Svårighetsgrad anpassas efter gruppen. 

 

“Träningslära i teorin och i praktiken”

Sanna Dahlström, Dipl. hälsocoach, Cert. massageterapeut
Workshopen består av två delar. Första delen är en föreläsningsdel där vi behandlar grundläggande träningslära som sedan följs av ett träningspass – anpassat efter gruppens önskemål (tex rörlighetsträning, funktionell styrketräning eller konditionsinriktad träning).