Hem » Nyheter » Hast i Ryssland med Tre Kronor

Hast i Ryssland med Tre Kronor

Markus Hast blir en del av Tre Kronors medicinska team

I går reste Tre Kronor till Ryssland och den sista turneringen före OS – Channel One. Med i teamet finns Markus Hast, legitimerad naprapat och klinikchef på Stjärnkliniken i Norrköping.
– Det här är ett oerhört prestigefullt och hedersamt uppdrag, säger Markus Hast.

Channel One

OS-genrepet Channel One är en avgörande turnering för många spelare. Det är efter den truppen tas ut inför OS i Sydkorea 2018.
Med i truppen finns naprapaten Markus Hast, som till vardags arbetar som klinikchef på Stjärnkliniken i Norrköping.
Totalt ingår tre naprapater och tre ortopeder i Tre Kronors medicinska team. Den här gången är det två naprapater och en ortoped som följer med hockeylandslaget.
– Att vi är ett litet team gör oss mer samspelta. Vi har alla kunskaper som gör att vi kompletterar varandra, säger Markus Hast.

Det medicinska teamets roll är främst att arbeta förebyggande både före och efter match för att optimera spelarnas insatser.
– Men jag kommer även att stå i båset under match för att snabbt kunna göra en insats om en akut skada mot förmodan skulle ske. Ishockey har hög skaderisk, det är en mer explosiv sport med kroppskontakt och fler personer i truppen.
– Samtidigt är det här en miljö jag känner mig bekväm i efter flera år som bandyspelare, säger Markus.

Han är långt ifrån oerfaren vad gäller landslag. Markus har ansvarat för både landslaget i parapingis och sedan två år tillbaka tar han hand om bordtennislandslagen för både damer och herrar, ett uppdrag han fortfarande har kvar.
– Det var tack vare mina tidigare erfarenheter jag fick frågan, och det är jag oerhört tacksam för.

– Det är en stor ära att få arbeta med Tre Kronor och jag hoppas självklart på fler uppdrag framöver. Men just nu är det viktigaste att vi från det medicinska teamet gör ett så bra jobb som möjligt.