Hem » Nyheter » Kampen mot mäns våld mot kvinnor

Kampen mot mäns våld mot kvinnor

Katrineholm Bandy är historiskt sett den först bandyklubb som spelar en match mot våld mot kvinnor och flickor. En match som kommer spelas iklätt orange den 1 februari på hemmaplan. 

Orange Day är en dag för alla delar av samhället att uppmärksamma och ta ställning mot våld mot kvinnor och flickor, denna dag uppmärksammas den 25e varje månad. Efter Orange Day skapades Orange Matcher för att tillsammans engagera sig i kampen! Nu är det Katrineholm Bandy som tar flaggar i täten och blir den första bandyklubben som kör den ”orangea matchen”. Det är ett ställningstagande att spela i orange och vi på Stjärnkliniken är stolta över att vara med i kampen tillsammans med Katrineholm Bandy!

”Mäns våld mot kvinnor och flickor är ett av vår tids största samhällsproblem”

Tanken med Orange Matcher är att engagera mansdominerade sporter och förmedla goda värdegrunder i både spelare, klubb, partners och skapa ambassadörer som vågar säga nej till våld och trakasserier.
– Våld mot kvinnor är inte en kvinnofråga, det är en mänsklig rättighet där alla har rätt att känna trygghet, säger Maria Andersson, grundare av Orange matcher och Orange Day MC.

Alla intäkter går till UN Women Sverige 

De orangea tröjorna kommer efter lördagens match att aktionernas ut och entrén är frivillig där alla intäkter går oavkortat till UN Women Sverige och det arbete de gör.

Tack Katrineholm Bandy för arrangemanget som vi på Stjärnkliniken får vara en del av!