Jesper Åhlberg Thörn


Klinikchef, Leg. Naprapat

Jesper är Leg. naprapat och är väldigt intresserad av detektivarbetet som jobbet medför, träning och idrottsmedicin. Detta har gjort att Jesper har arbetat med Alpina Skidlandslaget på träningsläger samt Hässelby Friidrott på olika GP och SM tävlingar. Just nu arbetar Jesper med Team-17 i Tre-Kronor.
Som naprapat är Jesper noggrann med att hitta de faktorer som är anledningen till att smärtan har kommit, med hjälp av evidensbaserad undersökning göra en gemensam behandlingsplan för att uppnå smärtfrihet och fullfunktion i rörelseapparaten. För att nå slutmålet använder Jesper flertalet olika manuella tekniker samt individanpassade övningar. Jesper kan behandla smärta och nedsattfunktion i hela rörelseapparaten, men har ett extra intresse för axelproblematik. Han besitter också vidareutbildning i Dry needling(smärtbehandling med nålar).

Kuriosa

Jesper är född i Karlstad och fick en hockeyklubba på BB när han föddes. Sedan dess har hockeyn varit ett stort intresse. Han har spelat hockey på elitnivå som junior i Sverige men efter skada så fick skridskorna läggas på hyllan. När han inte är på jobbet spenderar han tid på att träna funktionellt. Eller så hittar ni han vid något idrottsevenemang.