Hem » Nyheter » Tre Kronor

Tre Kronor

Markus Hast med i Tre Kronors medicinska team

I måndags startade Sweden Hockey Games för Tre Kronor, det är den sista turneringen före VM i Danmark. Med i teamet finns Markus Hast, legitimerad naprapat och klinikchef på Stjärnkliniken i Norrköping.
– Det här är ett oerhört prestigefullt och hedersamt uppdrag, säger Markus Hast.

Sweden Hockey Games

Sweden Hockey Games går av stapeln i Stockholm och Södertälje detta år och inleds på torsdag då Tjeckien står för motståndet i Scaniarinken.
Med i truppen finns naprapaten Markus Hast, som till vardags arbetar som klinikchef på Stjärnkliniken i Norrköping.
Totalt ingår två naprapater och en doktor i Tre Kronors medicinska team.
– Att vi är ett litet team gör oss mer samspelta. Vi har alla kunskaper som gör att vi kompletterar varandra, säger Markus Hast.

Det medicinska teamets roll är främst att arbeta förebyggande både före och efter match för att optimera spelarnas insatser.
– Men jag kommer även att stå i båset under match för att snabbt kunna göra en insats om en akut skada mot förmodan skulle ske. Ishockey har hög skaderisk, det är en mer explosiv sport med kroppskontakt och fler personer i truppen.
– Samtidigt är det här en miljö jag känner mig bekväm i efter flera år som bandyspelare, säger Markus.

Han är långt ifrån oerfaren vad gäller landslag. Markus har ansvarat för både landslaget i parapingis och sedan två år tillbaka tar han hand om bordtennislandslagen för både damer och herrar.
– Det var tack vare mina tidigare erfarenheter jag fick frågan, och det är jag oerhört tacksam för.

Så här sänds Sveriges matcher