Alexander Majorov

Alexander är Leg. fysioterapeut sedan år 2016 och är utbildad på Luleå Tekniska Universitetet. Sedan dess har Alexander arbetat med fokus på idrottare över hela Sverige med utbildningar i skadeprevention, rehabilitering och givetvis med att diagnostisera och behandla skador.
Han har bland annat varit ansvarig fysioterapeut för svenska konståkningsförbundet sedan år 2017 och även arbetat med många andra sporter. Skador gör att hela kroppen påverkas, både fysiskt och psykiskt – därför är en helhetssyn av kroppen viktig vid en rehabilitering enligt Alexander. Han arbetar med akupunktur, el – akupunktur, TENS, tejpning, kinesiologitejpning och målinriktad triggerpunktsbehandling.

Kuriosa

Alexander är från Luleå och har tidigare varit konståkare på elitnivå med goda resultat från EM, VM och OS. Förutom konståkningen tränar Alexander många andra idrottsgrenar, bland annat klättring, landsvägscykel och löpning. Han gillar att spela gitarr på fritiden och koppla av genom att utforska nya platser och städer.